....

God morgon!

Är ni pigga och vakna? Själv är jag lite stressad. Försov mig en timme, men nu är jag redo för jobb! Måste åka 10.15, börjar 12.00. Bäst jag börjar gå. Från kl 12.00 till 15.00 har vi APT, då kommer jag att få träffa personalen jag inte har jobbat med ännu. Spännande :)

Jag jobbar till 21.00 ikväll, hemma 23.00. Det blir med andra ord en ganska lååång dag.

Nä nu måste jag kila! Ha en bra dag..... Alla mina sju läsare. haha :)

PUSS!


.......

Haj Haj i Havet

Jag känner mig lite stressad idag, har så hiiimla mycket som ska göras. Gick verkligen inge bra igår med att komma på en frågeställning till min rapport som ska skrivas i kriminologin. Hittar som vanligt INGA artiklar!!! Känner mig allmänt less idag bara.. Antar att det beror på att jag är värdelös på att möta motgångar.

Hur som helst, nu har jag packat väskan inför en jobb dag/kväll/natt. Jag börjar 14.30 och jobbar fram till imorgon 10.30. Sängkläder, tandborste, ansiktstvätt mm. ligger nedpackat. Imorgon kommer jag att behöva plugga hela dagen/kvällen från det att jag kommer hem. Kul, nä! Men välbehövligt. Jag skulle ha velat medverka på seminariumet idag och imorgon, men det går som sagt inte.

Äh, nu bör jag dra på mig ett smile och sluta deppa! Detta är mitt första riktiga jobbdag. Jag har varit på introduktion två dagar förra veckan men det är nu allvaret börjar. Det känns kul! Jag kommer alltså att jobba 90% plus sovande jour typ varannan natt. Men jag tror att jag kommer trivas bra där :) 




=)

JAG FICK JOBBET!


Så himla kul. Och vet ni vad, jag börjar introduktionen redan idag, börjar på riktigt på tis :) Nu har jag precis gjort mig i ordning och ätit, åker om 40 min. Jobbar 16.00-21.00.

Tjänsten är ett vikariat och jag kommer att jobba fram till slutet av December. Detta passar mig perfekt eftersom jag har har en B-uppsats i kriminologi och en C-uppsats i omvårdnad, som ska göras till våren. Det kommer dock bli sjukt tufft med plugg 100% och jobb 90%. Detta innebär att att jag ska plugga/jobba ca 15 tim om dagen. Men eftersom det bara handlar om några månader ska jag se till att det fungerarar. 


 
VI HÖRS! PUSSS.




JOBB

Vet ni vad jag har gjort idag. Absolut I-N-G-E-N-T-I-N-G. Förutom att jag har haft ett trevligt samtal med ms malin larsson nästan hela dagen. Jag har alltså inte gjort något av det jag egentligen planerat göra, vilket var att powerwalka, dammsuga, damtorka men framför allt att PLUGGA.

Jag har i och för sig hunnit med att tvätta kom jag på. Alltid något, men något alldeles för lite! Fick sånt dåligt samvete nu när jag kom att tänka på det, så jag bör nog sätta igång om jag ska hinna med allt.

Vet ni föresten vad som hände mig precis. Jag fick ett oväntat samtal av en tjej ang ett eventuellt jobb, vilket innebär att jag ska iväg till Lidingö imorgon på jobbintervju. Resan dit tar 1 timme och 20 min (lika bra att man vänjer sig vid långa sträckor när man bor i stockholm) och eftersom att jag ska vara där 12.00, så måste jag åka hemifrån 10.15. Jag kommer att åka buss (2ggr), pendeltåg, tunnelbana och lidingöbanan. Så ta och håll tummarna för att jag hittar.

Nu blev jag, som ni kanske förstår, glad och lite pirrig i magen :) heheh! 
 
Önska mig lycka till!






.

Jag försöker verkligen att plugga men det går inte alls bra. Finns ingen information att hämta ur boken jag har, så jag måste bege mig mot Stockholms universitetsbiblotek imorgon. Där finns ena boken inne att låna, men då krävs det att man är SU student. Eftersom att jag inte är det så tänkte jag sitta där och tjuvläsa. Boken är på engelska så jag lär ju åka dit bra tidigt om jag ska hinna läsa något och framförallt förstå innehållet. 

Det vore bra om jag kunde göra detta imorgon men kom på att jag har en tvättid inbokad 11-15 som jag måste ta, eftersom jag inte har några rena strumpor.

Ska iväg och träffa Josef strax.




Malin, Sandra, Emila, Azra och jag på på världens bästa examensdag :)


....

Jag känner mig inte ett dugg motiverad till att plugga idag. Klockna är redan fyra och jag har inte ens så mycket som öppnat arbetet.

Imorse klev jag upp 10.00, hade ställt klockan på 9.00 men snoozade (såklart) en timma. Det första jag gjorde var att gå ut på en 135 min powerwalking. Gick tio varv runt spåret (varje varv är runt 1 km). Jag vill försöka kombinera jogging med att gå, eftersom det inte sliter på kroppen. Speciellt då man är så otränad som mig! Dessutom tror jag motivationen håller i sig bättre genom att man kombinerar.

Josef är på frisbeetävling i Bålsta och kommer hem före 18.00 nån gång. Egentligen ska vi rösta i en varsin vallokal på söder nånstans, men som tur är går det fortfarande att förtidsrösta, så vi drar ner till bibblan här i Upplans väsby istället och fixar det. Även fast jag tycker att alliansen har bra förslag, speciellt inom skolpolitiken, så kommer jag att lyssna på mitt hjärta och rösta på dom rödgröna. Eller miljöpartiet rättare sagt.

Vi kommer förmodligen att titta på valvakan ikväll och det kommer säkert att bli ett jämt val mellan de båda blocken. Spännande :) 

Nä, dax för mig att BÖRJA plugga!


.

Lördag Kväll
 
Josef stannade hemma igår från Uppsala så vi var bara hemma och titta på filmen jag hyrt (fastnade vid debatten mellan dom rödagröna & alliansen i torsdags, så jag såg den aldrig). Vi åt en smarrig omelett som bestod av ägg, lök, paprika, champinjoner och keso till detta. Testa få ni se vad nyttigt och smarrigt! ;) Jag läste nån hälsoblogg för ett par dagar sen och nu har jag blivit lite av besatt av allt som är nyttigt, haha. Förutom att jag hetsåt godis det första jag gjorde imorse, i sängen! Jaja, 20% onyttig var det.

Ikväll ska vi äta tacos, se på tv och mysa :) Skulle egentligen parta men så blev det inte för vi låg kvar i sängen halva dagen så systemet hann stänga. Det har dessutom spöregnat hela dagen, en stor anledning till att festsuget försvann.

Jag har hur som helst kollat igenom schemat både för kursen omvårdnad c och kriminologi b. Jag kan tala om för er att det är skapligt jäkla mycket som ska göras. Jag kommer dö! Jag är dessutom tvungen att åka till sundsvall 2 gånger på tre veckor. KUL!


Jag och Josssiboy!


=)

God dag.

För tio minuter sedan landade Ida och hennes man på Arlanda och jag är redo för att åka in till stan. Det ska som sagt bli kul som fan att träffas.

Det kliar verkligen i mina små fingrar efter att shoppa. Jag vill vill vill och behöver shoppa ett par nya skor, mysiga koftor, ett par jeans, kjolar, tröjor, smycken, nagelack, allt möjligt. Men CSN må vara så himla sega på att ge svar om studiemedel, så jag har förtillfället knappt inte ens råd att handla hårspännen.

Men efter regn kommer solsken, eller hur?
Man kan ju hoppas :)




Jag och Malin i España!

 

 


.

Jag börjar känna mig riktigt uttråkad. Jag har suttit med vetenskapsteori och metod (kan ni fatta att jag läser vetenskapsteri och metod C??!!) sedan ett par timmar tillbaka och jag blir galen av att läsa om hermeneutiken. Existentiellt tänkande är alldeles för djupt för mig..... haha. Nä nu tänker jag ta en paus fram till imorgon.

Magen har börjat kurra för länge sen och jag känner ett stort sug efter något gott och onyttigt, typ chokladbollar eller kladdkaka. Men jag har bestämt mig för att inte äta något sånt på vardagar. Tänker försöka köra med att äta 80% nyttigt och 20% mindre nyttigt. Det låter väl som en bra balans?

Ikväll ska jag kolla på en film jag hyrde igår, och på idol såklart. Funderar på att ta ett bad också. Men först och främst bege mig bort mot ICA för att handla lite frukt och någon form av mat att tillaga.

Någon som har ett tips om en NYTTIG och god efterrätt? så dela mig dig:)






.

Heeeej på er!

Imorse klev jag upp 10.30. Jag sov lite längre än planerat, men eftersom jag och Josef var vakna ganska sent igår så är det inte så konstigt. Jag hade egentligen planerat att kliva upp tidigt idag, så att jag är trött till ikväll då jag ska sova här hemma helt själv. Förstår inte varför jag är så rädd för att vara ensam på kvällarna, men får alltid för mig att jag hör massa konstiga ljud i rummet brevid, att någon fipplar på med låset på ytterdörren, eller att jag kommer se ett spöke om jag tittar mot samma ställe en stund. Men nu har jag två dagar på mig att försöka övervinna min rädsla. Josef åkte iväg på kollo kl. 8 imorse med sin klass och imorgon ska han vidare mot uppsala för att hälsa på en kompis, men framför allt, utöva sin älskade sport, frisbeegolf.

Jag ska träffa IDA imorgon. Det känns skiiiiiiit roligt! Det blir bara en stund, men bättre än liten stund än inget alls :) Ida är ju inte den blyga när det gäller shopping som vi alla vet, så det lär väl bli en sväng på stan förmodar jag. 

Efter ett ägg och en banan är jag redo för en timmes powerwalk. Jag trodde det skulle regna hela dagen idag (som det skulle enligt smhi & yr) men nä nu skiner solen.


Ida, jag och Malin, när jag va på besök i Oslo i våras.


=)

Här sitter jag med en tallrik med gröt och väntar på att Josef ska komma hem från skolan så att vi kan möta upp för en kopp kaffe :) Han är så duktig som kliver upp 07.00 (nästan) varje morgon. En annan kan ju sova ut hur länge som helst på dagarna om jag skulle vilja. Att läsa på distans har sina fördelar OCH sina nackdelar. Saknar min pluggkompis MALIN! Det är så himla tråkigt att fastna på en uppgift själv och inte ha någon att klaga med om hur åt helvetet livet är. Haha, nä men man vänjer sig väl.

Imorse klev jag upp 09:30. Vaknade av mig själv och kände mig pigg. Drog på mig joggingbrallan och begav mig ut på en 70 min joggingtur kombinerat med powerwalk. Känns sjukt bra att komma ut på morgonen. Speciellt soliga dagar som denna. Man lär väl passa på innan det blir minus ute :)

Nu är Josef snart här så jag måste lägga på ett kol.



here comes tess

Nu ska jag försöka blogga regelbundet så att ni kan se vad jag har för mig, hehe. Jag kom precis ur en välbehövlig dusch efter att ha upptäckt Väsbys skog med hjälp av en timmes joggintur. Förstår inte varför man gruvar sig så mycket för att ut och springa. Hur skönt som helst ju, speciellt efteråt!

Nu ska jag ta tag i pluggandet. Har tre böcker att läsa i kursen kriminologi b, så jag har en hel del att göra. Efter det bege mig in mot väsby centrum för att köpa en fotfil, nagellacksremover och peeling. Måste försöka återskapa min spanienbränna med hjälp av brun-utan-sol . För inte kan man väl gå omkring som en blekfis. =)