Kissar

GISSA VAD. Jag glömde skriva det viktigaste av allt som händer imorgon!!!

Våra små älsklingar Tudor och Milla ska äntligen bli storstadsbor. Imorgon ska Felicia och Jonathan åka ner till småland för att hälsa på mamma och tar i samma veva med kissarna. Vad vi längtat! hehehe. Ska såklart bli roligt att träffa Felicia och Jonathan också :) Vi hinner hänga med varandra i 50 min på centralen innan dom far vidare. Det ser jag fram emot!




Tentaångest!!

Imorgon kl. 9 är det dax för mig att ta plats i en sal på Stockholms universitet för att skriva salstentan i viktimologi. Jag hade för mig att det var vid 8.00, så jag tjänar en timma kan man säga:) Men ska åka hemifrån 7.00, då är jag framme 8.05. Jag vill ha god tid på mig att hitta rätt sal och kanske hinna med en kaffe. Jag vet på ett ungefär vart det är eftersom jag nyttjat bibloteket där, men ändå :) Alltid bra att vara ute i god tid.

På tal om ute i god tid. Det är något jag inte var med pluggandet inför denna tenta. Herregud vad jag känner min oförberedd. Jag ha hunnit läsa en del, men inte alla tre böcker och gjort 210 instuderingfrågor. Nä det lär ju inte gå så bra med tanke på att det aldrig lyckas vara det man pluggat på som kommer med.

Denna kväll har bestått av idol tittande, en smaskig sallad till middag, fruktsallad med en jäkla massa vaniljsås och såklart mys med min babe!

Nu ska jag sooova, klockan är för mycket!
Jag är en 20 årig pensionär som behöver min sömn för att fungera, haha!


Chokladkalender

Jag är definitivt tillsammans med världens bästa kille.. Utan tvekan! Josef överraskade med en chokladkalender när jag kom hem. Det är hans förtjänst att jag lyckats undvika allt som heter Gott den senaste veckan, men nu var det äntligen okej med choklad. Inte mig emot, haha! Fick bara bli några luckor. Måste ju spara... hehe:)

Ledig imorgon, då ska jag plugga inför salstentan i viktimologi som äger rum på lördag. Sen ska vi nog försöka bege oss ut på en morgon promenad. Jag såg på vädret att vi kommer få +8 grader och strålande oss. Jag är säker på att mitt trötta bleka ansikte behöver frisk luft och sol.


Fröken otålig!

Jag kunde inte hålla mig! köpte den där peak jackan jag kikat på. Den är så varm och skön. Dessutom kände jag att det är bra att investera i en jacka som går att använda flera vintrar. Vanligtvis handlar jag en ny jacka varje år, eftersom jag lessnar och de aldrig är tillräckligt varma. Jag är så så satans frysen av mig. Men denna kommer jag hålla fast vid, trots att den kostade alldeles för mycket för att jag egentligen ska ha råd :) Såg det som en tidig födelsedags present. Jag fyller ju faktiskt år om 25 dagar!! Van vid att ha Diana som räknar ner, men nu får jag sköta nedräkningen själv, haha.







Jeansen jag köpte igår! Lite dålig bild, men äh vill ju visa:)

Jag brjar jobba 15.00. Så nu ska jag ta pendeln som går om 10 min in till stan, möta upp josef och ta en fika innan jag drar beger mig mot jobbet.

PUSS!


Shopping

Det har varit något fel på min och Josefs teckning på våra mobiler sen två dagar tillbaka. Det har fungerat prima bra överallt, förutom hemma! Väldigt irriterande kan jag tala om. Eftersom vi kör internet till datorn via våra mobiler så har inget av detta fungerat som det ska. Men nu äntligen verker det fungera. Det är så sjukt frustrerande att vara utan både mobil och internet.

Jag är precis hemkommen från jobbet/stan. Gick ut genom fel sida av centralen (mot sergelstorg istället för mot pendeln) och detta var absolut inte med flit! haha. Nä men så jag gick in på MQ och testade en varm och snygg  svart peak jacka som jag är såååå sugen på. Jag hittade dessutom ett par fina diesel jeans där som fick följa med hem.  Tänker dock lämna tillbaka cheap monday jeansen jag köpte på weekday och eventuellt köpa om dom nästa månad. Annars har jag hunnit med att shoppa lite smått och gott. En kopparfärgad/senapsgul halsduk, kofta, vantar, linne, tröja och tråkiga smink/rengöringsprodukter.


Nagelacket är sjukt jävla snyggt (bilden ger det inte rättvisa). Nr 706, färgen heter in the army.


=)

Puuh! Äntligen är uppgiften inskickad. Denna uppgift bestod av att besvara tre opponeringsfrågor på min rapport, som handlar om mäns våld mot kvinnor - partnervåld. Mycket intressant ämne! Jag blir hela tiden mer och mer intresserad av kriminologi, samtidigt som intresset för omvårdnad avtar. Detta kan mycket väl bero på hur jäkla tråkig kursen omvårdnad C är. Det handlar inte ens om omvårdand, utan om vetenskaps teri och metod C. Ja ni hör ju själva. Inte värdens intressantaste ämne precis! Men jag tycker vi är grymma ändå som kämpar på, för det är som sagt inte speciellt roligt. Nu ska jag platta mitt hår. Lägger upp ett kort om en stund på mitt grymma nagelack jag köpte igår! :)


Helg mys

Min helg har varit lugn, skön och mysig med betoning på mysig. Jag och Josef har slappat lös i soffan med sköna pogram på tvn och en massa goa saker. I fredags snöade Stockholm och jag blev jätte glad när jag vaknade och upptäckte det. Så mysigt med snö! Jag slutade jobbet 08.30 och åkte då hem till min älskis för att laga smaskiga amerikanska pannkakor med blåbär och hallon. Kan starkt rekomenderas. Efter våran brunch begav vi oss in mot stan för att kika runt i ett flertal butiker. Josef hittade en grymt snygg jacka på Zara,
medan jag hittade lite smått och gott, dock inget speciellt. Var lite trött och ur shoppingform. Tråkigt när det ändå inte kan handlas med något hem.

I Lördags låg vi hemma i soffan, tittade på Juno och åt bakad potatis (som jag längtat..!) med hemmagjord skagenröra, den blev grym! Och Idag har jag bakat morotskaka.... Haha. Från och med imorgon mina kära vänner, kan jag lova er, mig själv och Josef om att det s-l-u-t på alla onyttigheter. Jag bara bakar och bakar. Vad är det frågan om? Inte alls bra för figuren, lär sluta som en sumo om jag fortsätter på detta vis. Vågar inte ens väga mig!

Nog om detta. För en stund sen, då jag skulle kolla i min kalender efter vilken tid jag börjar jobba på tisdag, så upptäckte jag till min förvånan att jag har en uppgift som ska vara inlämnad imorgon kl. 12.00 i kursen kriminologi B. Gissa om jag blev negativt överraskad. Så nu sitter jag nyduschad framför datorn och försöker plugga. Lär behöva kliva upp tidigt imorgon om jag ska hinna klart.

God natt! :)


Min och Josefs goda lördags middag!


-....



Ett litet sent God morgon.


Nu drar jag till jobbet. Börjar kl. 12.00 med APT och jobbar fram till imorgon 08.30. Sen har jag en ledig helg att se fram emot, med en jäkla massa plugg, hehe!:)

Hoppas allt är bra med er, nu måste jag kila.

Ciao!

 

 


ohyeah

Vaknade av mig själv 08:30, satt på alarmet och sov fram till 09.00. Fick ångest av vädret, drog täcket över huvudet och fick lust att sova bort hela dagen, men så bev det såklart inte. Nu är jag vaken och pigg. Jag har precis ätit frukost, havregrynsgröt med kanel och banan + tre hårdbrömackor, sjukt mätt! Men vill försöka hålla mig mätt ett tag så jag slipper laga mat två gånger på jobbet.

Jag börjar jobba 14.00 idag. Slutar 19.30, så det blir en relativt kort dag. Känns ganska skönt, samtidigt som detkänns mycket bättre att jobba längre pass med tanke på resvägen. Reser lixom 3 tim sammanlagt de dagar då jag inte har sovande jour. Men äh! Det är faktiskt ganska skönt ibland. Kunna lyssna på musik och bara koppla av och tänka. :)

Funderar på att sätta igång kaffe. Jag har börjat missbruka kaffe! Jag har mina perioder när jag gör det, exempelvis under de kalla vinterdagarna på badet, då jag hade min praktik på RPK, tiden på universitetet. Och nu har jag även börjat med det HEMMA. Detta är något jag alltid varit för lat för, kokat kaffe stup i kvarten då jag är hemma. Men nu är det ett faktum. Hehe. Nä men nu låter det som jag dricker tio koppar om dagen och det gör jag faktiskt inte. Blir väl en 2-5 koppar om dagen. Vilket jag tycker är ganska mycket.

Bör väl sätta igång plattången snart och dra på mig kläder jag faktiskt kan visa mig ute i.



(Josef eller Pelles snygga kaffemotiv i españa)


..

Heej

Kom på mig själv för en lite stund sen med att vara lite smått creepy, när jag talade om för Josef att grannens nya bäbis inte har kommit än. Det är så att vi har en granne som bor mittemot oss och som vi ser rakt in till. Just nu strår dom och bäddar ser jag, haha. Nä gud vad hemskt jag känner mig. Jag som är så nyfiken kan verkligen sitta och stirra rakt in och fundera över vad dom pratar om när dom sitter vid köksbordet och dricker coca cola light. Eller när dom sitter och äter i soffan, tjejen med pattarna i vädret, haha. Varför har hon inte en tröja på sig? hon måste ju vara medveten om att vi ser in hur väl som helst! Grejen var iallafall att dom varit bortresta (eller nått) för deras lampor har varit av ett par dagar, så jag trodde som skulle komma hem med en bäbis, då hon är höggravid. Men icke! 

Nog om grannarna. Jag slutade mitt jobb 10.30 imorse, då begav jag mig in mot stan. Strosade omkring i en hel del butiker runt om på drottninggatan. Hittade ett par skor som satt som en smäck på mina fötter. Dessa vill jag ha! Skule fotat och lagt upp här så ni fick se :) Har föresten kommit underfun med att jag älskar butiken Zara. Det finns så sjukt mycket snygga kläder där nu. Värdelöst att de slog igen i Sundsvall. Men tur för mig att det finns massor av Zara butiker här. Jag ska shoppa loss så fort lönen kommer in på kontot. Det lovar jag er! 

Nu ska jag fixa klart mitt arbete i kriminologin som ska in imorgon, duscha, titta på lite sällskap och till sist sova.

Ha det fiiiiint!






  


Morgonpigg

God morgon God morgon alla Vänner och Bekanta!

Jag klev upp 8.30 imorse. Josef skulle ringa och väcka mig men han glömde, så det var tur att jag vaknade av mig själv. Jag var tvungen att plugga med en uppgift i kriminologin, som ska vara inne på tis. Jag jobbar fram till imorgon så det hinns inte med något mer plugg idag.

Jag som vanligtvis är en riktig kvällsmänniska har ställt om mig toalt! Numera kan jag faktiskt somna innan tolv samtidigt som jag har svårt att somna om när klockan är över 08.00 på morgonen. Hur sjukt är inte det? En väldigt bra förändring iallafall. Jag hoppas den sitter i. Känns ju bra mycket bättre att kliva upp tidigt och lägga sig tidigt än tvärtom.

Nu ska jag bege mig iväg mot jobbet.




Vi höööörs!


nördo

Josef pluggar så hjärnan glöder.....


............. Om 30 sidor får jag prata. Wiihoo!


Jag har ingen energi just nu till att plugga, känner mig lite övertrött och funderar på att ta ett bad.  Nu tänker jag börja med linssoppan, min mage har börjat kurra.

Vi hörs!


Bakardag

Bagelibagare!

Här sitter jag, proppmätt! Jag har precis bakat och ätit två grahamsscones. Världens godaste. Ni måste testa:) Jag handlade dessutom med ingredienser till både kladdkaka och chokladbollar, som vi ska baka ikväll. Jag kunde såklart inte bestämma mig för vad vi skulle bli sugna på ikväll. Vi ska iallafall försöka väga upp onyttigheterna med linssoppa till middag. Känns bättre genom att tillägga detta, heheh.

Har ni föresten tänkt på vad värdelösa program som går på tvn en lördag? Helt sinnes.... Glad för att det är söndag idag, då det visas både ensam mamma söker och kungarna av tylösand. Finns dock inget härligare program än Fredrik och Filips, Lite sällskap. Älskar´t! :)


(Jag bytte ut och la till några ingredienser från receptet jag hittade, så här får ni mitt omgjorda recept). 


GRAHAMSSCONES
ca 7 st bullar

5 dl grahamsmjöl
3,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
5 tsk bakpulver
100 g smör
4 dl mjölk
2 msk linfrön

Gör så här:
Blanda alla ingredienser med en elvisp/matberedare (att knåda med händerna funkar också). Forma sedan degen till runda bollar. Grädda i ca 12 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Superenkelt!

Ta och testa detta. Lycka till!!
PUSS!



Lediga fredag

Idag är det fredag och jag är l-l-l-ledig från jobbet. Det är skööönt! Hittills har jag hunnit med att plugga en del. Jag har kommit en bit i min rapport i kriminologin, är långt i från klar, men bra ändå. Vi har dessutom städat undan här hemma och nu håller vi på att tvätta! 

Ikväll ska jag och min bästa titta på Idol, äta tacos och mysa. Jag jobbar imorgon mellan 13.00-17.00, så det blir en ganska kort dag.

Josef är och handlar maaat och vaniljbullar. Min besatthet! Hur lätt är det att motstå när det är extrapris, 3 st för 10:-. Inget extrapris nu dock, men beroendet sitter kvar. För er som undra så ska vi dricka kaffe, äta vaniljbulla och skriva ett städschema så fort Jossiboy kommer hem.

Nu vet ni det. Så rolig är min dag! :)

Pusssss!




Tjoflöjt

God morgon.

Jag vaknade konstigt nog av mig själv imorse, kl. 8. Perfekt tycker jag, eftersom jag är tvungen att plugga. Har så hiiiiimla mycket så ni anar inte. Inte mycket som i många uppgifter, utan så jäkla mycket i de uppgifter jag har, som jag ligger efter i.

Men jag skyller på att jag har sovande jour på jobbet typ varannan dag. Dessa dagar börjar jag 12.00-14.30 (måste åka hemifrån 1 1/2 timma innan, eftersom resan tar sån tid!) sen slutar jag dagen efter 10.30-14.30 (hemma 1 1/2 timme senare som sagt). De dagar då jag inte övernattar där, slutar jag vid 20.00-21.00. Så som ni hör blir det inte direkt mycket tid över. Att försöka klämma in både fritid och heltidsplugg i denna tid är ju nästintill omöjligt.

Idag jobbar jag 14.30 till imorgon 11.30 sen är jag äntligen ledig fredag och söndag. Då blir det till att P-L-U-G-G-A! Och försöka hinna med något kulit.

Får inte glömma bort att jag faktiskt trivs jätte bra på mitt nya jobb. Erfarenheter är så himla mycket värda :)

Idag ska jag direkt till friskis och svettis, för att möta upp en boende som jag ska hjälpa att träna lite. Det ska bli spännande. Jag hoppas att jag hittar bara. Jag upplever Stockholmsbussarna som ganska krångliga. Tacka vetja Sundsvallsbussarna, där det faktiskt går att tyda bussturlistan.

Vilket tråkigt inlägg såg jag nu, hehhe... Hur som helst så saknar jag er! Ni måste ta er i kragen och komma hit och hälsa på snart :(




Mina och Josefs smaskiga bakverk, Pizza och Scones. Jag lovar att pizzan var 10 gånger godare än vad den såg ut att vara.



PUSS!